III. KRAPARSKA TEKMA RD LJUTOMER

Kraparska sekcija je tudi letos pripravila tradicionalno vsakoletno tekmo in obenem druženje kraparjev naše RD. Ker je bil letos predlog da se eventualno organizirata dve takšni tekmi oziroma druženji, je bil tokrat termin razmeroma zgodaj 25, 26 in 27.4 2011. Na tekmo se je prijavilo 8 ekip, ki so se tekme tudi udeležile - štart je bil v ponedeljek ob 9 uri.

Kot je na tekmah v Gajševcih že navada, krap v začetku zelo slabo dela, tako da je bil prvi prijem komaj pozno popoldne. Lep sončen dan je kar malo razvadil tekmovalce, kajti še pred temo se je vreme močno poslabšalo in to je bil uvod v skoraj celonočni naliv - kako hudo je bilo, pa vedo tisti, ki so oziroma smo imeli prijeme. Ko sem imel prijem okrog polnoči, je lilo kot bi mi nekdo pred glavo vlival vodo. Vendar ni bil problem samo močan dež, ampak je bilo iz minute v minuto večje blato, vendar smo noč le preživeli, pa tudi  nekaj prijemov je bilo tako, da so se ekipe v naslednji dan zbudile optimistične. Še najbolj se je smejalo Iveku iz ekipe Farmtech, ki je ujel krasnega luskinarja 12,5 kg (na fotografiji) na poziciji 1. Njegov sotekmovalec Jernej se je samo smehljal in obenem bil bitko z labodi, ki so vztrajno čistili njuno in tudi sosednje krmišče. Zakaj pa se je Jernej smehljal, pa smo izvedeli čez dan ko je zaporedoma ujel tri krape in tako sta se prerinila v vodstvo. Nekaj manj je bilo do smeha njuni sosednji ekipi "Vodna lisica" Jurčeku in meni, saj sem že pred nočjo - po lastni neumnosti izgubil kapitalnega krapa, dobesedno skoraj v podmetalki. Ponoči je dve ribi izgubil tudi Jurček in za finale še eno jaz - kot bi rekel nekdanji nogometaš Maribora Bozgo; "Ova noč nije bila naš dan!". Ponoči sta solidno lovila tudi Lojzek in Dušan iz ekipe Baza bar 1, pa tudi stari maček Andrej in Stanko pod imenom "Rođaka" se nista dala. Drugi dan je prav tako deževalo, sicer ne tako močno pa vseeno je bilo neugodno, blato pa še večje in tudi jezero se je dvignilo nekje za 20 centimetrov, kar je precej otežilo lov ekipam na začetku trase. Kljub vsemu smo dočakali tudi zadnjo noč, ki je obetala zelo napeto borbo do konca - sicer je imel Farmtech kar nekaj prednosti, toda tudi ostale ekipe so jima dihale za ovratnik. Noč je vseeno minila dokaj mirno, vsaj kar se zadeva zgornjih ekip. Očitno je dvig vode naredil svoje, toda na poziciji 8 sta Lujzek in Dušan dobesedno pometla z nami, saj sta ujela kar nekaj lepih krapov in jutro pričakala že kot zmagovalca. S tekmo smo zaključili 27.4 ob 9 uri. Sledilo je pospravljanje mokre in blatne opreme, ter malo kasneje pri mostu podelitev nagrad najboljšim.
Moram pohvaliti vse sodelujoče za zelo fer in korektno obnašanje. Kljub večjem delu zelo slabega vremena, je bila prisotna dobra volja in vztrajanje do konca pa čeprav so nekateri ostali brez prijema. Dogovorjeno je bilo, da bo letos še ena tekma in sicer je predvidena za 12,13,14 in 15.8 - kar 60 ur in tudi na nekoliko spremenjeni tekmovalni trasi. Na koncu še opravičilo z moje strani na nekoliko pozno oddanem poročilu z tekme - enostavno mi je zmanjkovalo časa, včasih pa je bila prisotna tudi lenoba.
Čisto na koncu pa še: SPUŠČAJTE KRAPE, DA BOMO V BODOČE LOVILI ŠE BOLJE in vzemite res, če potrebujete  (predvsem tiste do 5 kg )
                                                                                 
Članek prispeval in napisal;
Vodja kraparske sekcije; Vrbnjak Bogdan

 

REZULTATI;

1. Baza bar         69.200g   (Križan Lujzek,Križan Dušan)
2. Farmtech       28.000g   (Svatina Jernej,Pintarič Ivo)
3. Vodna lisica    8.100g      (Jurkovič Dani,Vrbnjak Bogdan)
4. Rođaka           7.700g      (Lipovec Andrej,Viher Stanko)
5-8 mesto:  Veterana (Rainiš ŠTEFAN ,Sabo Robert)
                  Amatera (Horvat Tomi,Horvat Blaž)
                  Baza bar 2 (Križan Marjan,Novak Fredi)
                  Carp dream (Veberič Matjaž,Kralj Nikola)


Ribiška družina Ljutomer
Mota 76, 9240 Ljutomer
Telefon: 02 58 48 651 GSM: 041 730 090
E-pošta: info@rd-ljutomer.si ali
         rd-ljutomer@siol.net