Zaključek tekme v lovu z obtežilnikom na AK Gajševci
30.08.2009 v Nedeljo, so ribiči RD Ljutomer ter člani kraparske sekcije, na AK Gajševci, zaključili z dva dnevnim tekmovanjem v lovu krapa z obtežilnikom.
Tekmovalci smo se dne 28.08 ob 16.00 uri zbrali na parkirišču pred AK - pri "bazenu", kjer smo sestavili ekipe ( 10 ekip po 2 tekmovalca + rezerva ) ter izžrebali tekmovalne pozicije.
 
EKIPE;
1. KEKEC ( Rajniš Štefan & Čurič Radovan )
2. VODNA LISICA ( Vrbnjak Bogdan & Jurkovič Daniel )
3. KLJUČAROVCI ( Vengust Hugo & Melani )
4. FARMETCH ( Pintarič Ivan & Svatina Jernej )
5. CARP DREAM 1 ( Kukovec Goran & Babič Branko )
6. VESELA BATAŠA ( Vargazon Jože & Vršič Primož )
7. CARP DREAM 2 ( Vebarič Matjaž & Kolar Darko )
8. CARP EXPERT ( Kumer Boris & Lipovec Andrej )
9. PREŠARA ( Bolkovič Bojan & Zavratnik Srečko )
10. BAZA BAR ( Križan Alojz & Križan Dušan )
 
Po konačanem žrebu se je vsaka ekipa odpravila do svojega predhodno lično urejenegega tekmovalnega boxa, kjer je pričela postavljati kamp, krmiti ipd.Ob 18.00 uri je pisk sirene označil štart oz. začetek tekmovanja in tekmovalci smo z nestrpnostjo "namočili" trnke ter upali na čimvečje število prijemov. Dan se je hitro prevesil v noč - katera nam je dajala upanje, da bo krap le pričel "delati" saj do tedaj, razen nekaj prijemov ploščičev, prijema krapa še ni bilo. Do globoke noči se ni nič dogajalo - govorilo se sicer je, da sta dve ekipi imeli po en prijem, vendar ga nista realizirali. 
Naslednje jutro še vedno ni bilo prijema, vendar pa so temni oblaki s sabo prinašali dež in nam s tem povečali upanje, da ob spremembi vremena le kak prijem. To se je tudi uresničilo, saj sta tekmovalca v boksu št. 5 in št. 7 ujela krapa (7 in 6.300 kg) in tako motivirala vse ostale. Kljub temu, pa se do 21.30 ure spet nič ni dogajalo (razen nekaj prijemov ploščičev) ko smo svi naenkrat slišali glasen vzklik iz 1. boksa, kjer sta lovila naša izkušena tekmovalca Štefan Rajniš in Radovan Čurič. Seveda smo mi bližnji takoj odhiteli do njiju in imeli kaj videti. Štefan je v rokah držal prekrasnega luskinarja težkega 14.5 kg in s tem vsem tekmovalcem vrgel rokavico v obraz (po ribiško - ribo v obraz). Vedeli smo, da njegova ekipa s tem lepotcem krepko vodi pred ostalimi da imata glede na prijeme lepo priložnost za zmago. Štefanu smo čestitali in ga fotografirali, nato pa se vrnili v svoje bokse in "dokrmili" ter počasi odšli spat z upanjem, da nas le prebudi kakšen pisk signalizatorja. Tudi ta noč ni bila nič posebnega, ujela sta se le dva krapa v boksu št. 5. S skupnim ulovom 5-tih krapov vseh tekmovalcev, smo tekmo končali v nedeljo ob 09.00 uri. Po končani tekmi smo se ponovno zbrali na začetni poziciji, sešteli težo (malo dela) razglasili prva tri mesta in razdelili denarne nagrade, ki smo jih zbrali s prijavnino.
 
REZULTATI;
 
1. MESTO: Kumer Boris & Lipovec Andrej        ( 3 krapi - 18.700 g)
2. MESTO: Rajniš Štefan & Čurič Radovan       ( 1 krap - 14.500 g)
3. MESTO: Vrbnjak Bogdan & Jurkovič Daniel ( 1 krap - 6.300 g)
 
Kljub temu, da je bilo ujeto izredno malo krapov, smo bili tekmovalci ob zaključku dobro razpoloženi, saj smo prijateljstvo med sabo še bolj obnovili (ob dobri kapljici in jedači ) in sklenili, da tekmo drugo leto še enkrat ponovimo, oz. da bo to odslej naša tradicija.
 
 
Lep pozdrav!
Ribiška družina Ljutomer
Mota 76, 9240 Ljutomer
Telefon: 02 58 48 651 GSM: 041 730 090
E-pošta: info@rd-ljutomer.si ali
         rd-ljutomer@siol.net